Ahoj všichni! ? Už jsem na Jadran jezdil několikrát a pokaždé řeším stejný problém – kde se ubytovat. Letos jsem zkoušel něco nového a rád bych se podělil o své pozorování. Dlouho jsem si pronajímal apartmány přes ty klasické portály, což bylo pohodlné, ale zjistil jsem, že platím poplatek za rezervaci, čistotu, pojištění a pak ještě místní daň. Celkově mě to přišlo dražší, než jsem čekal.
Tentokrát jsem zkusil malý rodinný penzion v malé vesničce blíž ke Splitu, kde mě majitel pozval během mé poslední dovolené. Řekl jsem si, proč ne? Byl jsem překvapený – levněji, osobnější přístup, majitel mi dal tipy, kde koupit čerstvé ryby, a když se zkazilo počasí, seděli jsme spolu na terase a povídali si. Jídlo v jejich malé restauraci bylo skvělé a levnější než v turistických místech. Cítil jsem se tam opravdu vítaný. ?
Co vás zajímá – má někdo zkušenost s pronajímáním přímo od místních, bez zprostředkovatele? Stojí to za to, nebo je to rizikovější? Jak to vidíte vy? Raději těm velkým firmám nebo raději přímo lidem na místě?
Pronajatý apartmán nebo místní penzion? Co se vám vyplatilo více?
-
Petr Horáček