Pronajatý apartmán nebo místní penzion? Co se vám vyplatilo více?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Petr Horáček

Pronajatý apartmán nebo místní penzion? Co se vám vyplatilo více?

Post by Petr Horáček »

Ahoj všichni! ? Už jsem na Jadran jezdil několikrát a pokaždé řeším stejný problém – kde se ubytovat. Letos jsem zkoušel něco nového a rád bych se podělil o své pozorování. Dlouho jsem si pronajímal apartmány přes ty klasické portály, což bylo pohodlné, ale zjistil jsem, že platím poplatek za rezervaci, čistotu, pojištění a pak ještě místní daň. Celkově mě to přišlo dražší, než jsem čekal.

Tentokrát jsem zkusil malý rodinný penzion v malé vesničce blíž ke Splitu, kde mě majitel pozval během mé poslední dovolené. Řekl jsem si, proč ne? Byl jsem překvapený – levněji, osobnější přístup, majitel mi dal tipy, kde koupit čerstvé ryby, a když se zkazilo počasí, seděli jsme spolu na terase a povídali si. Jídlo v jejich malé restauraci bylo skvělé a levnější než v turistických místech. Cítil jsem se tam opravdu vítaný. ?

Co vás zajímá – má někdo zkušenost s pronajímáním přímo od místních, bez zprostředkovatele? Stojí to za to, nebo je to rizikovější? Jak to vidíte vy? Raději těm velkým firmám nebo raději přímo lidem na místě?
Post Reply