Ahoj všichni! ? Plánuji si letos konečně zajít vysnívaný ostrov Vis a potřebuji vaše rady. Už dvakrát jsem byla na Chorvatsku – na Makarské riviéře a pak jsem objevila kouzelný Korčulu – ale Vis mě stále táhne. Slyšela jsem, že je to pár hodin lodi ze Splitu, ale není tam tolik turistů jako třeba na Hvaru. Zajímá mě, jestli se opravdu vyplatí si koupit permanentku na přístav v Makarské a pak si vzít pronajatý člun, nebo se raději podívám na lodní linky, které tam jezdí.
Také bych ráda věděla, jestli bychom tam zvládli strávit třeba pět dní jen tak, bez velkého programu – já jsem typ, kterému stačí pláž, místní vino a dobrá kuchyně. Manžel zase doufá, že tam budou stezky pro pěší a bude se moci koukat na zajímavé scenérie. Máte zkušenost, jaké jsou tam ceny v restauracích? V Makarské jsme platili rozumně, ale Hvaru bylo hůře. ?
Děkuji předem za vaše tipy a zkušenosti! Opravdu si cením rad od lidí, kteří tam byli a znají to na vlastní kůži. Třeba to bude můj oblíbený ostrov stejně jako Korčulu!
Ostrov Vis – jak se tam dostat a je to skutečně za to?
-
Kateřina Pospíšilová