Ahoj všichni! ? Jsem klasický turista, kterého Chorvatsko prostě kouzelí, ale letos mě napadla otázka, která mě začíná trápit. Vždycky jsem jezdil v létě jako všichni ostatní – červenec, srpen, horko, davy. Ale včera jsem viděl fotky od kamaráda ze září a myslel jsem si: vždyť, pláž je prázdná, moře je pořád krásné, a počasí vypadá vcelku slušně. Teď se ptám – nezůstávám snad doma zbytečně v létě, zatímco v září a říjnu by to bylo stokrát lepší?
Zajímá mě především, jak je to s mořem – je v září už studené, nebo se ještě dá pořádně koupaní? A hlavně – kolik byste ušetřili na cenách ubytování a jídla? Mám pocit, že to tam musí být o desítky procent levnější. Zároveň mě napadá, že by tam mohlo být více času na skutečné poznávání místa místo jen „přežití" v mase lidí. ?
Jaké máte zkušenosti? Jsou mezi vámi ti, co jezdí běžně na podzim? Vyplatí se to vám? Rád bych slyšel vaše osobní zážitky – nejde mi jen o teoretické debaty, ale o to, jak jste to tam skutečně prožili. Zvažuji, že letos zkusím návrat do Chorvatska třeba až v polovině září. Co myslíte?
Sezónnost na Jadranu – stojí za to jet v září a říjnu, nebo jsem se zbláznil?
-
Jakub Vlček