Ahoj všichni! ? Tomáš se vám ozývá znovu z Chorvatska nadšeným hlasem. Letos jsem se rozhodl vyzkoušet něco jiného než obvyklé pronájmy apartmánů v největších městech. Strávil jsem týden v malé vesničce nedaleko Trogiru a musím říci, že mě to úplně ohromilo! Ubytoval jsem se u místní rodiny, která pronajímá tři pokoje v tradičním domě přímo u moře. Bylo to autentické, levnější než v turistických centrech a hlavně – místní nám dali tipy na nejlepší restaurace a skryté pláže, které byste v průvodcích nenašli. ?
Zajímá mě, jak na tom vy? Máte zkušenost s takzvanými soukromými pokoji nebo malými penziony v těch méně známých vesničkách? Stojí to podle vás opravdu za to, nebo byste raději zůstali u standardních apartmánů? Jaké konkrétní místa byste doporučili? Slyšel jsem chválu na výjimečná ubytování podél Makarské riviéry a také u některých přístavů na jižní straně. Rád bych příští rok ještě víc experimentoval, takže budu vděčný za jakékoliv doporučení a vaše osobní zážitky! ?
Jaké jsou vaše zkušenosti s ubytováním v menších vesničkách na chorvatském pobřeží?
-
Tomáš Novotný