Ahoj všichni! ?♂️ Už několik let jezdím do Chorvatska a vždy jsem se vozil autem nebo chodil pěšky po plážích. Letos jsem si ale říkal, že bych zkusil něco nového – cykloturistiku přímo podél moře. Jsou tam vlastně nějaké oficiální cyklostezky nebo jsem spíš odkázaný na místní silnice? Zajímá mě zejména část mezi Zadarskou a Dalmatskou oblastí, protože tam mám domluvené ubytování.
Mám totiž otázky ohledně bezpečnosti, kondice, kterou člověk potřebuje, a samozřejmě terénu. Jsem průměrně vytrvalý, ale nikdy jsem necyklistu dlouhé tratě v horku. Kolik kilometrů denně byste doporučili zvládnout, aby to nebylo vyčerpávající? A co se týče služeb – jsou tam podél cest hospůdky nebo alespoň menší prodejny, kde si můžu koupit vodu a něco k jídlu? ?
Také mě zajímá, jestli je lepší si vzít vlastní kolo z Česka, nebo si jej raději pronajmout přímo tam. Bál bych se toho, aby mi to cestou rozbili. Má někdo z vás s tímhle zkušenost? Jak vám ta cesta trvala a kolik km jste ujeli? Vážně by mě zajímaly vaše tipy a zkušenosti! ?
Cykloturistika podél Jaderského moře – má někdo zkušenosti s tímto způsobem cestování?
-
Martin Blažek