Kdy je nejlepší čas na návštěvu Dalmácie? Květen vs. duben - co doporučujete?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Kdy je nejlepší čas na návštěvu Dalmácie? Květen vs. duben - co doporučujete?

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Už jsem Chorvatsko navštívil několikrát a pokaždé si řeknu, že tam musím zase. Letos se ale trápím s rozhodnutím - chci jet do Střední Dalmácie (láska mého srdce!), ale nemohu se rozhodnout, jestli raději v dubnu nebo v květnu. Vím, že obě měsíce jsou mezi hlavní sezónou skvělé, ale zajímá mě vaše konkrétní zkušenost: Jaké bylo počasí? Bylo už dost teplo na koupání? A jak to bylo s cenami ubytování a restaurací?

V dubnu mě láká, že by mělo být méně turistů a ceny by měly být nižší. Na druhou stranu se obávám, že moře bude ještě moc studené. Loni jsem byl v květnu a bylo krásně, ale byla tam už celá zástupy lidí a všude neuvěřitelné ceny. ? Tentokrát se chci vyhnout vrcholu sezóny, ale zároveň chci, aby byla dovolená opravdu příjemná na koupání a ne jen na procházky.

Prosím o vaše rady a osobní zkušenosti! Který měsíc si užijete více? Máte nějaké tipy, jak si zajistit nejlepší poměr mezi počasím, cenami a počtem turistů? Děkuji předem! ?️
Post Reply