Ahoj všichni! ?️ Tomáš tady, a mám pro vás otázku, kterou jsem si začal klást po letošním květnu. Letos jsem poprvé pronajal si malou motorku a objížděl jsem s ní pobřeží od Makarské až po Stari Grad – a musím říci, že to byla nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělal! Možnost zastavit se kdykoliv na útulné místečko u moře, projet se horskými zákruty s výhledem na Jaderské moře, to je prostě něco jiného než řidičství autem.
Ale chci se vás zeptat – máte s pronájmem motorky nebo skútru nějaké zkušenosti? Bylo to bezpečné? Jak to dopadlo s pojištěním a případnými škodami, když se něco přihodilo? Já jsem měl štěstí, ale slyšel jsem už i zděšující příběhy od kamarádů, kterým v zatáčce něco nezvládlo. ? Jaké jsou vaše tipy na bezpečný pronájem a jaké silnice bych měl spíš vyhnout kvůli hustému provozu?
Také mě zajímá, zda někdo z vás zná levnější způsoby, jak si motorku pronajmout na delší dobu. V květnu jsem za čtrnáct dní zaplatil víc, než jsem čekal. Stojí za to koukat se někam jinde, nebo jsou ceny všude podobné?
Opravdu se vyplatí jet do Chorvatska na motorce nebo skútru?
-
Tomáš Novotný