Skryté klenoty Jaderského moře – které menší městečko vám změnilo dovolenou?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Skryté klenoty Jaderského moře – které menší městečko vám změnilo dovolenou?

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Poslední roky cestuju po Chorvatsku a postupně se vyhýbám velkým turistickým centrům. Každý zná Dubrovník nebo Split, ale mě stále fascinují ta menší místa, která nejsou přeplácnutá. Letos jsem objevil jedno maličké městečko s nádherným přístavem, výbornou rybí restauracemi a půvabnou starou zástavbou – a bylo tam tak příjemně klidně! Místní jsou milí, nejsou drzí a člověk si tam opravdu užije čas. ?

Zajímá mě, jaké máte vy zkušenosti? Která menší chorvatská místa vás překvapila? Nemusí to být nějak dramaticky krásné, ale prostě místo, kde se vám zalíbilo a chtěli byste se tam vrátit? Mohou to být i malé vesničky u moře nebo třeba kousky podél pobřeží, která nejsou v každém průvodci. Mně přišlo, že tam poznám Chorvatsko úplně jinak než v těch turistických pastichách.

Každý tip oceňuju – chci si na příští dovolenou udělat seznam těchto skrytých pokladů! A kdybyste měli i doporučení na místní hospodu či skvělou restauraci s opravdovým jídlem, neměl bych nic proti! ?
Post Reply