Kterou část Jadranu si "opravdu" užijete bez davu? Můj nový objev mimo hlavní trasy

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Ondřej Marek

Kterou část Jadranu si "opravdu" užijete bez davu? Můj nový objev mimo hlavní trasy

Post by Ondřej Marek »

Ahoj všichni! ? Ondřej tady. Už jsem prochodil spoustu míst kolem Jaderského moře, ale letos jsem se rozhodl vyzkoušet něco jiného. Místo toho, abych se tlačil s tisícovkami turistů v hlavních střediscích, vydal jsem se na malou průzkumnou cestu po Dalmatské riviéře s důrazem na méně známá místa. A musím vám říct – překvapilo mě, jak krásné a relativně poklidné zátoky jsem tam našel! ? Teď si dělám poznámky a chci se vás zeptat: Jaké máte vy zkušenosti s místy, která nejsou v každém průvodci?

Konkrétně mě zajímá, jestli jste někdo z vás zkoušel koukat se více dovnitř mezi menší ostrůvky nebo méně populární část riviéry, kde je pořád hezké moře, restaurace s normálními cenami, ale není to vykoupané. Já jsem například strávil pár dní někde mezi Omiší a Živogoštěm a byl jsem úplně překvapený, jak je to tam příjemné bez turistického trhu. ?️ Restaurace tam podávají opravdu dobré místní jídlo za rozumné peníze a lidi na plážích se můžete spočítat na prstech.

Tak mě zajímá – máte i vy nějakou "svou" skrytou perličku na Jadranu, kterou byste nechtěli úplně prozradit, ale přesto bychom se mohli podělit o zkušenosti? Nebo jak se obecně vyhnete těm nejrušnějším místům a zároveň si užijete opravdový Jadran? Těším se na vaše tipy a zkušenosti! ?
Post Reply