Ahoj všichni! ? Ondřej vás zdraví z Česka, ale myšlenkami jsem pořád na Jadranu. Letos jsem strávil týden na Hvaru a upřímně řečeno, město je krásné, ale hrozně přeplácené a plné turistů. Zašel jsem do jedné hospůdky, kde stál půllitr více než u nás láhev dobrého vína! ? Zato jsem objevil několik vesniček v zátiší ostrova – malá místa jako Jelsa nebo Vrboska jsou nádherná, klidná a lidi tam jsou opravdu přátelští.
Zajímá mě, jestli jste někdo byli v těch méně známých koutech Hvaru? Napadá vás nějaká krásná pláž nebo cesta, kterou byste doporučili? Není to zas tak daleko ze Splitu, ale přijde mi, že cestovatelé často skončí jenom v tom hlavním městě ostrova a to je škoda. Chci se tam vrátit příští rok a tentokrát chci objevit víc.
Také mě zajímá – jezdíte raději s vlastním autem, veřejnou dopravou nebo si půjčujete skútr přímo na ostrově? Já jsem letos měl auto a bylo to super, ale slyšel jsem, že benzín tam není zas takový problém. Děkuji za vaše zkušenosti a tipy! ?
Ostrov Hvar – stojí za to víc než jen město Hvar? Vaše tipy na skryté kouty, prosím!
-
Ondřej Marek