Pronajímání člunu na Jadranu – je to levnější než zájezdy? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Petr Horáček

Pronajímání člunu na Jadranu – je to levnější než zájezdy? Jaké jsou vaše zkušenosti?

Post by Petr Horáček »

Ahoj všichni! ? Letos jsem se poprvé pokusil pronajmout si malý člun přímo v jedné vesničce u Splitu místo toho, abych jel na organizovaný lodní zájezd. Musel jsem si sám zařídit veškerou logistiku, dostudovat mapy, koupit mapu a GPS, a upřímně – byla to nejlepší rozhodnutí! Ušetřil jsem spoustu peněz a měl jsem absolutní svobodu. Místo toho, aby mě někdo vozil se čtyřiceti dalšími turisty, mohl jsem zastavit, kde jsem chtěl, zůstat na krásné pláži tak dlouho, jak se mi líbilo, a najít úplně opuštěná místečka. ?

Vím, že ne každý má řidičský průkaz pro člun nebo se cítí v pořádku s takou odpovědností. Ale zajímá mě, kolik z vás tady už něco podobného zkoušelo? Vyplatilo se vám to? Jsou tam místa, kde je to nesnesitelně drahé, nebo jsem měl jen štěstí? Také bych rád věděl – v jakém měsíci jste pronajímali? Já jsem byl v září a ceny byly mnohem nižší než v květnu, kdy jsem se díval na nabídky.

Chci se vrátit letos v létě a rád bych slyšel vaše pozitiva a negativa. Měl jsem tam nějaké problémy s mechanikou člunu, takže i tipy na spolehlivé půjčovny by se mi hodily. Předem děkuji za vaše zkušenosti! ⛵
Post Reply