Ahoj všem! ? Jsem Jakub a už řadu let jezdím na Jadran, a chci vás poprosit o rady. Letos jsem si všiml, že nejlepší gastronomické zážitky jsem nezažil v těch velkých turistických centrech, ale v úplně malých vesničkách, kde chodí spíš místní než turisté. Měl jsem tam fantastickou večeři u jedné babičky, která vařila přímo před domem – prostě něco neskutečného! Ale pak jsem si uvědomil, jak těžké je takové místa najít a jak málo o nich vím.
Chtěl bych se vás zeptat: máte nějaké oblíbené tipy na opravdu autentické místa, kde se vaří podle tradičních receptů a nejsou to jen "turistické pasti"? Zajímají mě zejména místní hospůdky nebo malé restaurace v přímořských vesničkách, kde se tradují opravdu staré recepty a kde se setkáte s místním životem. Jak tam vlastně poznáte, že to je dobrý tip, když nejste v průvodci? ?
Konkrétně mě zajímá, co vám chutilo a proč – kolik jste zaplatili, jak jste se tam dostali, a zejména: jsou tam ochotní podávat speciality i mimo hlavní sezónu? Vím totiž, že v době mimo červenec a srpen je spousta míst zavřená. Chtěl bych plánovat cestu průběžně během roku a neztratit ty skryté poklady.
Děkuji za všechny tipy! ?
Místní speciality v malých přímořských vesničkách – kde jste měli nejlepší zážitek?
-
Jakub Vlček