Byla jsem v září na Jadranu – stojí to za to před hlavní sezónou?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Jakub Vlček

Byla jsem v září na Jadranu – stojí to za to před hlavní sezónou?

Post by Jakub Vlček »

Ahoj všichni! ? Jakub tady, a mám otázku pro všechny své spolumilovníky Chorvatska. Letos jsem se rozhodl vyzkoušet září místo tradičního července nebo srpna a musím říct, že to bylo úplně jiné. Méně lidí, voda byla stále přijatelně teplá (kolem 24 stupňů), a ceny za strávení v restauracích byly mnohem přátelštější než v červnu. Ale zajímá mě – máte někdo z vás podobné zkušenosti s "přechodovým" měsícem jako je září?

Konkrétně jsem byl v oblasti mezi městem na pobřeží a blízkými okolními vesnicemi, a všiml jsem si, že mnoho místních hospůdek a malých lodí se už chystalo na zimní zavření. Na druhou stranu to mělo své kouzlo – člověk se mohl lépe bavit s místními a zažít trochu víc toho "opravdového" života, ne jen turismus. Byl jsem v jedné malé hospůdě, kde dělali úžasné místní speciality a stáli tam jen místní a pár turistů. ?️

Takže moje otázka zní: je podle vás září ideální kompromis mezi počasím, cenami a atmosférou? Nebo byste mi doporučili zkusit říjen, který by měl být ještě klidnější? A je vůbec smysluplné jít na Jadran po září, nebo už se tam ztrácí všechna ta kouzla?
Post Reply