Doklad o zapůjčení vozidla

cesty do Chorvatska, poplatky, uzavírky, zkušenosti a rady
Jana

Doklad o zapůjčení vozidla

Post by Jana »

Znovu se potýkám s problémem. V denním tisku bylo uvedeno, že v současné době potřebuji k cestě do Chorvatska (kvůli zvýšeným kontrolám z hlediska odcizených vozidel) notářsky ověřený dokument o zapůjčení vozidla.

Na Vašich stránkách jsem se již dotazovala a bylo mi sděleno, že je lepší toto potvrzení mít, ikdyž není vyžadováno. Aby to nebylo jednoduché pojedu zapůjčeným automobilem od příbuzných, kteří ho ovšem mají na leasing. Požádali jsme leasingovou společnost o vystavení dokumentu, ta bez problémů v souladu s obchodními podmínkami za úplatu tento dokument vystavila, bohužel i přes několikeré upozornění ho vystavila pouze v češtině. Myslíte si, že mi tento dokument postačuje, nebo si mám nechat udělat anglický či chorvatský překlad (který už ovšem nebude notářsky ověřený)? Prosím poraďte.
Admin
Administrator
Administrator

potvrzení o zapůjčení vozidla

Post by Admin »

Dobry den,
toto uz je dost specificka otazka - ikdyz myslim ze vam to bude stacit nejlepsi bude vytisknout a podepsat jeste potvrzení o zapůjčení vozidla
Jana

Post by Jana »

Děkuji
Rene

Re:

Post by Rene »

Jana wrote:Děkuji
:!:

Stačit to bude jen v případě, že to nebude nikdo chtít!!!

Po telefonickém rozhovoru s Chorvatským konzulátem jsem zjistil, že je třeba mít překlad buď chorvatsky, nebo anglicky ověřený notářsky, dále plnou moc majitele vozidla též notářsky ověřenou a dále ono vyjádření leasingovky též notářsky potvrzeno. Vše jak je i v chorvatštině, nebo angličtině.

Jedná se pouze o telefonickou odpověď s konzulátu, NE výňatek ze zákona.

Přeji pevné nervy s vyřízením!

Toto vše je vyžadováno policií, NE celníky-těm to stačí v češtině(většinou).

Rene

Re: potvrzení o zapůjčení vozidla

Post by Rene »

Admin wrote:Dobry den,
toto uz je dost specificka otazka - ikdyz myslim ze vam to bude stacit nejlepsi bude vytisknout a podepsat jeste potvrzení o zapůjčení vozidla

Dnes vyřizování u notáře pro kolegu. Kvůli zvědavosti jsem cestoval s ním.
doklad "Potvrzení o zapůjčení vozidla" NENÍ oficiálně právní potvrzení, ale paní notářka usoudila, že informace na něm jsou dostačující pro právní základ k užívání věci.
1) Plná moc: (na vyžádání všem rád zašlu CZ/EN je zahrnuto)
2) Potvrzení: výše

To vše nestačí na Obecním úřadu jako podpisy-musí být ověřeny údaje v dokladu a jejich správnost.

10minut a 200,-. Samozřejmě jistota na cestě. Ještě havarijko a úraz a je to.

Mnoho slunečných dnů bez problémů s cestováním. :mrgreen:
banda

Post by banda »

Rene wrote:

doklad "Potvrzení o zapůjčení vozidla" NENÍ oficiálně právní potvrzení, ale paní notářka usoudila, že informace na něm jsou dostačující pro právní základ k užívání věci.

To vše nestačí na Obecním úřadu jako podpisy-musí být ověřeny údaje v dokladu a jejich správnost.

Dobrý den, jen má dotaz k čemu je ta plná moc? Moc dobře nerozumím k čemu zplnomocňuje majitel vozidla toho kdo si vozidlo půjčuje. K užití vozidla jako majitel? Potom mi zcela uniká smysl prvního dokumentu - tedy potvrzení o zapůjčení vozidla. Přesto prosím o zaslání této plné moci. Snad z ní pochopím o co vlastně jde a to na adresu akcido@seznam.cz. Děkuji.
Rene

Post by Rene »

banda wrote:
Rene wrote:

Dobrý den, jen má dotaz k čemu je ta plná moc? Moc dobře nerozumím k čemu zplnomocňuje majitel vozidla toho kdo si vozidlo půjčuje. K užití vozidla jako majitel? Potom mi zcela uniká smysl prvního dokumentu - tedy potvrzení o zapůjčení vozidla. Přesto prosím o zaslání této plné moci. Snad z ní pochopím o co vlastně jde a to na adresu akcido@seznam.cz. Děkuji.
Plná moc je pro účel nakládání s doklady o vozidle, které jaksi nejsou Vaše. Pojistná smlouva k vozidlu také není Vaše, čili plnou mocí zmocňujete sám sebe k manipulaci a právními úkony spojenými s těmito doklady(zelená karta, OTP atd.) Pokud toto nemáte, musíte mít pojištění své na toto vozidlo pro provoz na pozemních komunikacích, tedy povinné ručení, popř. havarijní.

PS: Dojde-li k nehodě, úřady plnou moc vyžadují ve všech zemích EU a Chorvatsku dle dohod sepsaných s jednotlivými zeměmi EU.

Zasílám pdf na Váš mail.
Guest

Post by Guest »

Rene wrote:

Mohl bych taky požádat o PDF na mail marekandel93@gmail.com diky moc :)
Guest

Re: Doklad o zapůjčení vozidla

Post by Guest »

Dobrý den, plánujeme do HR v létě 2015 máme auto na leasing , psané na tchýni i pojistka, co tedy máme vyřídit děkuji moc a poprosím také poslat na email Missyyyyy@seznam.cz děkuji za rady :)
Brenda

Post by Brenda »

Dobrý den, mohl bych také požádat o zaslání plné moci (CZ/EN) na mail: rene.lettl@dirmax.cz

Moc děkuji.
marous01

Post by marous01 »

Dobrý den, mohl bych také požádat o zaslání plné moci (CZ/EN) na mail:mch1302@seznam.cz
Moc děkuji
Guest

Post by Guest »

marous01 wrote:Dobrý den, mohl bych také požádat o zaslání plné moci (CZ/EN) na mail:kovar41@seznam.cz
Moc děkuji
Admin
Administrator
Administrator

Post by Admin »

Dobrý den,

bohužel dokument v češtině patrně není dostačující, doporučujeme mít i ověřený překlad, pravděpodobně ani jedno nakonec nevyužijete, ale je lepší být připraven, než si pak zbytečně kazit problémy dovolenou.

Přejeme příjemnou dovolenou
http://www.UBYTOVANIvCHORVATSKU.cz je největší katalog apartmánů v Chorvatsku - vaše levná dovolená Chorvatsko 2024
Guest

Post by Guest »

dobry den mohl bych požadat o zaslaniplne moci CZ/EN NA Email jakubbydzovsky@seznam.cz dekuji
Vlasta pit

Post by Vlasta pit »

Dobrý den, mohl bych také požádat o zaslání plné moci (CZ/EN) na mail:pittbull2@seznam.cz
Děkuji
Post Reply