Férová cena za pronájem člunu bez kapitána – kde se koukat, aby vás nepodvedli?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Ondřej Marek

Férová cena za pronájem člunu bez kapitána – kde se koukat, aby vás nepodvedli?

Post by Ondřej Marek »

Ahoj všichni! Já jsem letos strávil týden na Adriatickém moři a rozhodl jsem se pronajmout si malý člun na pár dní. Byla to parádní věc, ale musím říct, že jsem při hledání vhodné nabídky zažil pořádný chaos. ? Ceny se lišily hrozně – od nějakých nesmyslných částek až po **super nabídky**, které pak měly spoustu skrytých poplatků. Pronajal jsem si na konci naprosto seriózní člun s dobrými návody, kterým stál kolem průměrné ceny, a byl to zásah.

Víte, jak to u vás bylo? Máte nějakou zkušenost s pronájmem lodí přímo v menších přístavech versus větší firmy, které pronajímají na internetu? Zajímá mě, jestli se vyplatí více komunikovat s místními, nebo je lépe jít standardní cestou přes etablované společnosti. V jednom místě mi překvapila ochota místního rybáře – sleva, bezplatné palivo a spoustu tipů, kam jet. Ale bylo to spíš štěstí, nebo je to běžné? ?

Rád bych se podělil a hlavně slyšet vaše názory a zkušenosti. Jak to řešíte vy, když chcete být na moři a mít svobodu bez placení námořního průvodce?
Post Reply