Které části Splitské riviéry stojí za to navštívit, když chcete uniknout turistům? Má někdo tip na skutečný poklad?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Martin Blažek

Které části Splitské riviéry stojí za to navštívit, když chcete uniknout turistům? Má někdo tip na skutečný poklad?

Post by Martin Blažek »

Ahoj všichni! ? Jsem Martin a letos jsem se rozhodl, že už nebudu jen pasivně koukat na fotky ostatních na Středozemním moři, ale navrhuji nový projekt – zmapovat si pořádně Splitskou riviéru. Každý rok jezdím do Chorvatska a pokaždé se nějak ztrácím mezi stejnými plážemi plnými lidí. Letos jsem si řekl „dost". Pobýval jsem v okolí Splitu a čekám, až mi někdo poradí, která místa v téhle oblasti stojí opravdu za návštěvu, když chcete být trochu stranou od hlavního ruchu.

Vím, že všichni vědí o Trogiru a jeho krásné staré zástavbě, ale zajímá mě víc – co kolem? Jsou tam nějaké malé vesničky s příjemnými plážičkami, kde není druhý člověk na metr čtvereční? Letos jsem náhodou narazil na jednu malou laguničku poblíž Kastelu a byla to bomba – čisté moře, pár místních, a ještě je tam hospůdka s nejlepším rybím pokrmem, jaký jsem kdy jedl. Začínám věřit, že těch tajných místeček není ani tak málo, jen je musíte hledat pozorně. ?

Případně – jaká je vaše zkušenost se soukromým ubytováním na Splitské riviéře? Vyplatí se vůbec, když si vezmeš auto a pojíždíš pár kilometrů za Trogir, nebo jsou tam už taky jen apartmánové komplexy a ceny jako v Benátkách? Těším se na vaše tipy a inspiraci!
Post Reply