Ahoj všichni! ? Letos jsem si všiml, že v každém přístavu, kde jsem se zastavil, mají úplně jinou nabídku ryb a mořských specialit. Už mě to začíná zajímat opravdu systematicky. Byl jsem třeba v několika menších přístavech mezi Šibeníkem a Trogírem a zjistil jsem, že když se tam vydáte ráno, kdy se vrací rybáři, je tam úplně jiná energie a kvalita než v těch velkých turistických restauracích.
Moje otázka zní: Máte někdo z vás nějaké oblíbené místo v Dalmácii, kde se soustředí opravdu kvalitní čerstvě ulovené ryby? Ne restaurace, kde vám ji připraví za tři tisíce, ale někde, kde si ji kupujete přímo od místních rybářů nebo v jejich malých provozovnách? Zajímá mě všechno - od obecných tipů až po konkrétní názvy míst, která se vyplatí navštívit. ?
Včera jsem měl fantastický oběd s čerstvým místním chychem, který prodávala teta přímo z chlaďáku u mola, a bylo to za směšné peníze a hlavně bez všech těch turistických formalit. Teď hledám taková místa úmyslně a rád bych věděl, kde jste je našli vy! Děkuju všem za tipy a zkušenosti! ?