Ahoj všichni! ? Chystám se na Jadran a pořádně mě to trápí – letos jsem se rozhodla vyzkoušet něco nového místo svých obvyklých pobřežních míst kolem Splitu. Čím dál více čtu o Makarské Riviéře a upřímně řečeno, je mě to přitahuje. Mám dojem, že tam je méně turistů než ve Splitu, voda je údajně ještě průzračnější a hemžit by se tam mělo malými rodinnými restauracemi s opravdu kvalitním jídlem. Loni jsem strávila týden v Splitě a byla jsem nadšená, ale trochu mě zklamalo, jak přeplácené jsou některé věci a jak je tam v poslední době dusno od davy turistů.
Zajímá mě konkrétně, jak se vám osvědčilo ubytování přímo na Makarské Riviéře. Měla bych si pronajmout apartmán v samotné Makarské, nebo je lepší koukat se spíš na některou z menších vesniček jako Podgora nebo Tučepi? A co delší pláže – jsou tam vůbec někde pěkné písčité pláže, nebo je to všude jen oblázky? ? Také mě zajímá, jestli se vám tam vyplatilo cestování autobusem po pobřeží nebo jestli si raději pronajmete auto.
Děkuji za všechny tipy a zkušenosti! Chci si to užít naplno a už se nemůžu dočkat. ❤️
Splitská riviéra versus Makarská riviéra – kde se opravdu vyplatí strávit týden?
-
Eva Kopecká