Ahoj všem! � Chci se vás zeptat na vaše zkušenosti s ostrovem Vis. Letos jsem se konečně dostal na Jadran na týden a všichni mi radili jít na známější místa – Hvar, Korčulu, nebo alespoň do Makarske. Ale já jsem tvrdohlavý a pronajal jsem si loď s kamarádem a vyrazili jsme právě na Vis. Musím říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí!
Fascinuje mě historie místa – že tam byla vojenská základna, a proto byl ostrov dlouho uzavřen pro turisty. Dodnes to tam má zvláštní atmosféru něčeho autentického a méně zkomercializovaného než zbytek pobřeží. Plavba ze Splitu trvala zhruba dvě hodiny, ale stála za to. Zakotvili jsme v těch nejnádherněších zátokách, kde jsme prakticky nepotkali nikoho. Voda byla krystalově čistá a modrá, jakou jsem nikde jinde neviděl! ?
Zkoušeli jsme také místní hospůdky ve městě Vis a jedli jsme nejsvěžejší rybu, kterou jsem kdy měl. Návštěvníků je tam opravdu méně než na sousedních ostrovech. Moje otázka zní: máte vy zkušenost s Visem? Stojí vám za to se tam plavit, nebo jsou lepší alternativy? Nebo znáte podobně "skryté" ostrovy, kam se turisti ještě nestihli moc natěsnovat? Opravdu bych rád slyšel vaše tipy! ⛵
Ostrov Vis – stojí opravdu za to se tam plavit? Moje první setkání s „uzavřeným" ostrovem
-
Tomáš Novotný