Jadrán v červnu versus červenci – kdy jít, aby člověk nezbláznul v davech?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Jadrán v červnu versus červenci – kdy jít, aby člověk nezbláznul v davech?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všichni milovníci Jaderského moře! ? Už zase plánuji letošní cestu a táhne mě to pořád na Jaderské moře, to už víte. Tentokrát se ale chci vyhnout červencovému shonu turistů a přemýšlím, jestli jet v červnu nebo sáhnout po srpnu. Loni jsem byla na začátku července v Splitu a upřímně – byl to zkažený sen. Nemůžete se pohnout na ulicích, všechny pláže plné těl jak sleď v láhvi, a ceny? Ty jsou během sezóny naprosto šílené. Západ slunce z bývalého františkánského kláštera si pamatuju krásně, ale samota tam vůbec nebyla ?

Zajímá mě vaše zkušenost – jak vypadá Jaderské moře v červnu? Jsou už moře teplé na koupání, nebo je ještě trochu chladnější? A hlavně – stihnete tam získat tu pravou atmosféru bez davů plných lidí? Někdo tady určitě zná ty správné "místní" triky, jak se vyhnout davům a přitom se nemusíte cítit jako trosečník ? Uvažuji taky o tom, že bych zkusila červen s tím, že bych se vydala hlouběji do vnitrozemí – slyšela jsem, že třeba okolí Trogiru nebo menší vesničky na pevninské části jsou v tu dobu nádherné. Máte na to něco?

Děkuju za vaše tipy a zkušenosti! Těším se na vaše odpovědi! ?
Post Reply