Ahoj všichni! ? Jsem Markéta a už jsem se několikrát podívala na Jadran, a musím říct, že mě tam nejtíš táhne právě jídlo! Letos jsem se rozhodla, že si mnohem více užiju místní kuchyni místo běžných restaurací pro turisty. Někdy v červnu jsem byla v malé vesničce blízko Šibeniku a objevila jsem tam maličkou hospůdku, kde mi babička vaří nejlepší chobotnice, jaké jsem kdy jedla. Není to nic složitého – jen čerstvou chobotnici na másle s česnekem a bílým vínem, ale byla to prostě lahoda! ?
Mám ale otázku pro vás zkušenější cestovatele: které místní jídlo byste mi doporučili, abych si jej OPRAVDU nesmím nechat ujít? Zajímají mě především ty autentické pokrmy, které se vaří v domácnostech a ne v turistických restauracích. Zkoušela jsem už pašticádu a brodět, ale určitě tam ještě něco zmeškaného zbývá. Také mě zajímá, která letoviska nebo malá městečka jsou známá svými speciálními lahůdkami? ?️
Budu ráda za vaše tipy a zkušenosti! Plánuji další cestu už na podzim a ráda bych si ji vychutnala po všech stránkách.
Místní speciality a lahůdky – co opravdu stojí za vyzkoušení?
-
Markéta Jirásková