Ahoj všichni! ? Letos jsem se rozhodl, že si konečně pronajmu malou lodičku na Jadranském moři a vyzkouším si sám plout podél pobřeží. Chtěl jsem si prozkoumat všechny ty místa, kam se nedostanete běžnými přívozy. Jenže když jsem začal hledat, zjistil jsem, jak je to složité – jsou tam všechny ty smluvní podmínky, pojištění, depozity, a já se docela ztrácím v tom, co je férové a co jsou jen zbytečné vymáhání pronajímatelů, kteří se chtějí pojistit proti všemu.
Rád bych se vás zeptal – máte někdo zkušenost s pronájmem lodičky na Jadranském moři? Jak dlouho se vám to oplatilo? Měl byste zkušenost v nějaké konkrétní oblasti (třeba u Splitu, Brače nebo jinde)? Jaké ceny jste platili za deset, čtrnáct či třeba třicet dní? A co vám pronajímatelé navedli na průšvihy – kterých věcí jsem si měl dát pozor? ? Zajímá mě opravdu všechno – od benzínu přes pojištění až po některé skryté poplatky. Chci si to užít bez zbytečného stresu a bez toho, abych se vrátil domů bez peněz.
Budu vděčný za každý tip nebo upozornění. Chystám se tam jet za měsíc, takže mám ještě čas se připravit správně!
Jak se vyhnout průšvihu s pronájmem loďky? Moje zkušenost a otázka pro vás
-
Tomáš Novotný