Ahoj všem! ? Tomáš Novotný tady, a chci se vás zeptat na něco, co mě letos při cestě po Jaderském moři opravdu zaujalo. Obvykle se všichni mluví o velkých městech jako jsou Zadar nebo Trogir, ale já se při posledním pobytu dostal do malého přístavního městečka a byl jsem ohromen místními hospůdkami a restauracemi. Jídlo bylo úžasné, ceny naprosto rozumné a hlavně – místní lidé byli skvělí!
Zajímá mě, jak to vidíte vy? Máte nějaké své oblíbené menší městečko, kde jste narazili na opravdu dobré jídlo a přátelskou atmosféru? Přemýšlím, zda se to liší mezi jednotlivými částmi pobřeží – třeba mezi západní stranou s ostrovy a více pevninskou částí. Také mě zajímá, jestli se některá místa liší podle počasí a sezóny. Jsou místa, která jsou večer živá a plná života, a jiná, která jsou klidnější? ?
Rád bych se dozvěděl o vašich tipech – nemusí být to nic slavného, právě naopak! Hledám ty pravé skryté poklady, kde se tísní místní a kde vám servírují recept babičky místo průmyslového jídla. Jaké máte oblíbené restaurace nebo hospůdky? Co tam jste jedl a proč vám to takhle utkvělo v paměti?
Jaké jsou vaše zkušenosti s nočním životem a restauracemi v menších pobřežních městech?
-
Tomáš Novotný