Jaké máte zkušenosti s nabídkou čerstvých ryb na českých trzích? Kde koupit opravdu kvalitní úlovek?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Jaké máte zkušenosti s nabídkou čerstvých ryb na českých trzích? Kde koupit opravdu kvalitní úlovek?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všichni! ? Letos jsem strávila v Chorvatsku už třetí léto a pokaždé mě fascinují místní rybaření a gastronomie. Během pobytu v malém městečku na pobřeží jsem objevila kouzelný ranní trh, kde prodávají ryby přímo od rybářů. Byla jsem překvapená, jak nízké jsou ceny a zároveň jaká je kvalita – některé ryby byly loveny ještě v noci před prodejem! Zeptala jsem se tamních místních, a oni mi doporučili, abych si vždycky vybrala ty ryby, které pachovaly mořem, ne rybou. Od té doby si vždy vezmu čerstvou makrelu nebo sardinku na večeři v apartmánu.

Teď ale řeším, jak se orientovat na trzích ve větších městech typu Split nebo Trogir. Jsou tam pořádné ceny, nebo se tam prodává spíš turista za turistu? ? Máte někdo z vás zkušenost s tím, kde koupit opravdu kvalitní ryby za rozumnou cenu? Jsou nějaká konkrétní místa nebo časy, kdy se vyplatí jít na trh? Zajímá mě i to, které druhy ryb se tam nejčastěji prodávají a jaké jsou typické místní speciality, které bych neměla propásnout.

Budu vděčná za vaše tipy a zkušenosti! ?
Post Reply