Ahoj všichni! ? Jsem Tomáš a už několik let jezdím do Chorvatska a musím říct, že se tam cítím jako doma. Letos jsem se ale trošku nudil, protože jsem navštěvoval stále ta stejná místa – Dubrovník, Makarská, Hvar. Všechna fajn, ale kolikrát jsem se tam cítil jako sardinka v plechovce. Rozhodl jsem se, že příští rok zkusím něco úplně jiného.
Chystám se na březen a určitě nejdu na obvyklá místa. Zajímá mě, které menší vesničky nebo skrytější pláže znáte vy? Například jsem slyšel o nějaké části poblíž Biograd na Moru nebo o těch maličkých ostrovech u Zaostrogu, kde prý skoro nikdo nejezdí. Jsou tam normální podmínky k přenocování a je kde koupit základní věci? Nebojím se být trošku mimo civilizaci, spíš mě láká ta autentická atmosféra a pohled, kterým se ta místa ještě nestihla úplně zkazit zbytečným rozvojem. ?
Také mě zajímá, jaký je vůbec březen na Jadranu co se týče počasí a cen. Vím, že není sezóna, ale právě to mě láká – levněji a klídek. Máte někdo zkušenosti s méně známými místy v severní nebo střední části? Pošlete mi tipy! ?️
Která místa na Jadranu jsou nejlépe skrytá před davem? Hledám tipy na méně známé pláže a vesničky!
-
Tomáš Novotný