Ahoj všichni! ? Píši si sem proto, že jsem už třikrát v Chorvatsku byla a vždycky se snažím najít ty opravdové, maličké hospůdky kde vaří místní babičky, nikoliv ty velké turistické pasti. Letos v červenci jsem objevila jednu malou terasu přímo na pobřeží, kde pan Marko a jeho sestra nabízeli domácí těstoviny a grilované ryby. Bylo to jednoduché, levné a neuvěřitelně chutné! ?
Jenže tady je můj problém – tyhle poklady jsou těžko k nalezení a já si nejsem úplně jistá, jestli mám prostě štěstí, nebo existuje nějaký systém, jak je najít. Kolikrát jsem se bála, že vstoupím do restaurace jen proto, aby mě oklamali s cenami nebo kvalitou. Ráda bych věděla, jak vy postupujete – hledáte si místa předem na internetu, ptáte se místních, nebo prostě procházíte ulice a sledujete, kde sedí místní, ne jen turisté?
Měla bych také pro vás jednu radu – pokud budete v přístavních městech, nevstupujte do prvních tří restaurací u vody, jděte dál! ? Jaké jsou vaše nejlepší zážitky s jedením v Chorvatsku?
Která jsou nejlepší místa na jídlo s výhledem na moře mimo hlavní restaurační řetězce?
-
Eva Kopecká