Jaké jsou vaše zkušenosti s gastronomií v menších přímořských vesnicích? Stojí to za to?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Lucie Dvořáčková

Jaké jsou vaše zkušenosti s gastronomií v menších přímořských vesnicích? Stojí to za to?

Post by Lucie Dvořáčková »

Ahoj všem milovníkům Chorvatska! ?

Letos jsem strávila týden v maličké vesničce nedaleko Zadaru a najednou jsem se ptala sama sebe – proč se všichni řeší jen velké restaurace v Splitu nebo Dubrovníku, když ty opravdové klenoty skrývají právě místní hospůdky v těch nejmenších místečkách? Zažila jsem tam nejlepší grilované ryby, které jsem kdy jedla, a všechno za neuvěřitelně příznivou cenu. Majitel restaurace byl místní rybář, takový starší pán, který nám vyprávěl, kde zrovna chytil naši večeři! ?

Zajímalo by mě, jestli máte podobné zkušenosti. Jak hledáte autentická místa na jídlo? Spoléháte na tipy od místních, používáte nějaké aplikace, nebo se pustíte prostě do uliček a doufáte v štěstí? A hlavně – jaké pokrmy nebo jídla vám v těch menších vesničkách nejvíc chutily? Je pro vás to zásadní součást cestování, nebo jste spíš typ, co se soustředí na pláže a odpočinek?

Děkuju za vaše tipy a zkušenosti! Už se těším na příští výlet a doufám, že objevím zas něco nového. ?
Post Reply