Dunaj nebo Jadran? Který modrý ráj si vybrat na jaře?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Martin Blažek

Dunaj nebo Jadran? Který modrý ráj si vybrat na jaře?

Post by Martin Blažek »

Ahoj všichni! ? Už jsem slyšel od mnoha kamarádů dilema, které mě také trápilo – letos jsem měl čas na dovolenou a vůbec jsem nevěděl, jestli si vzít týden na Dunaj v Rakousku nebo zase letět domů do mého milovaného Chorvatska. Dunaj je sice nádherný s těmi zámky a vinicemi, ale člověk se pořád vrací k té soli, slunci a těm českým kváskům na horku. ? Rozhodl jsem se pro známé – jižní Dalmácii, ale tentokrát jsem si všiml jedné věci: co vás všechny přitahuje k moři? Je to skutečně jen koupání a pláže, nebo i třeba kultura a historie?

Já osobně jsem zjistil, že když se člověk vzdálí od Dubrovníku a Splitu alespoň o 30 kilometrů, najde tam úplně jiný svět. Navštívil jsem malou vesničku u malého přístavu, kde se večer scházejí jen místní, rybaři ukazují čerstvý úlovek a vinař vám servíruje víno přímo ze sklepa své babičky. Ceny jsou přitom stejné nebo levnější než na hlavních cestách, ale atmosféra – to je něco! Chci se vás zeptat: zajímají vás skutečně jen fotky z hlavních atraktivností, nebo byste se odvážili prozkoumat místa, která nejsou v průvodcích? Kde jste naopak měli nejhezčí setkání s místními?
Post Reply