Ostrovy kolem Visu – stojí za to více než jen pobřeží?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Ostrovy kolem Visu – stojí za to více než jen pobřeží?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všichni! ? Letos jsem se vydala na Vis, protože jsem už měla dost toho, že všichni létají jen na Hvar nebo Korčulu. A musím říct, že to bylo skvělé překvapení! Pobřeží je nádherné, pláže jsou čisté a méně navštěvované, ale mě teď zajímá, jestli má někdo zkušenost s menšími ostrůvky kolem Visu. Slyšela jsem, že se tam dá dostat třeba lodí a že tam jsou skryté zátoky, kde se můžete vykoupat úplně sami.

Zajímá mě, jak to tam prakticky funguje - lze si pronajmout loďku, nebo jezdí tam nějaké lodní taxi? A jaké jsou ty ostrůvky vůbec? Jsou tam jen divoké pláže, nebo se tam dá nějak pobyt zkombinovat s jídlem či ubytováním? Mě by fakt zajímalo, jestli to stojí za tu cestu od Splitu, nebo bych to měla podniknout z Makarske riviéry. ?

Každý rok chci v Chorvatsku objevit něco nového a nechci stále jen to stejné! Pokud máte s těmito ostrůvky zkušenost, prosím, poraďte mi! Bude to moje oblíbená destinace na příští dovolenou? Děkuji za tipy a doporučení!
Post Reply