Ahoj všichni! ? Letos jsem strávil týden kolem Trogiru a musel bych říct, že mě ta lokalita překvapila víc, než jsem čekal. Samozřejmě, staré město samo o sobě je krásné – ty úzké uličky, katedrála, atmosféra – to všechno má svojí kouzlo. ALE... počasí bylo horké, vyprahlé, a město bylo přeplněné turisty z velkých lodí. Všechny restaurace s výhledem na hlavní náměstí byly doslova obsazené, a ceny? No, to už raději nemluvit. ?
Co mě pak ale opravdu potěšilo, bylo zjištění, že kousek odtud jsou maličké ostrůvčky a zátoky, které jsou mnohem klidnější. Našli jsme s rodinou krásné místo u moře – tichý kousek vody, pár restauriček, kde nás majitel znal osobně, a ceny byly oproti centru Trogiru naprosto rozumné. Děti se brodily bez stresu, a my jsme si v klidu dali rybu s místním bílým vínem.
Zajímá mě, jestli máte vy nějaké své oblíbené místo v okolí Trogiru, které vám připadá jako místní tipy? Něco mezi turistickou konkurencí a úplně neznámými kouty? Přidejte si prosím svoje zkušenosti – chtěl bych se tam možná vrátit příští léto a zkusit i jiné lokality! ?
Staré město Trogir versus okolní ostrůvky – kam se vyplatí zajít se s rodinou?
-
Petr Horáček