Ahoj všem milovníkům Jadranského moře! ? Chci se vás zeptat na něco, co mě letos fakt trápí. Každý rok jezdím do Chorvatska a postupně si všímám, že všechna "musím vidět" místa jsou k nepoznání od lidí. Dubrovník, Trogir, Hvar – všichni tam jsou, fotky jsou stejné, ale ten magický pocit chybí. Letos jsem omylem zabloudila z hlavní cesty v okolí Splitu a narazila na malou vesnici s hospůdkou, kde jsem měla nejlepší večeři svého života. Bylo tam všeho pět lidí, majitelka mě znala po jménu, a moře bylo tiché a překrásné. ?
Teď si myslím, že to není o tom znát všechna slavná místa, ale spíš o tom najít ty správné skryté kouty. Proto se ptám – jaká jsou vaše nejlepší objevy, kam se dostanete, aniž byste jeli za davy? Myslím tím třeba menší pláže, malá městečka, kde se cítíte jako místní, nebo tipy na místa, která nejsou v průvodcích. Nemusí být nic exotického, ale taková místa, kde se cítíte odpojení a spokojení.
Budu vám vděčná za každý tip! Chci si v příštím roce naplánovat cestu jinak než všichni ostatní. ?️
Která místa na Jadranu si opravdu užijete bez davů? Moje objevy mezi turismem
-
Lucie Dvořáčková