Jak se vám líbí místní vína ze Středozemního moře? Kde koupit opravdu kvalitní vína?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Jak se vám líbí místní vína ze Středozemního moře? Kde koupit opravdu kvalitní vína?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všichni! ? Letos jsem se při pobytu na Adriatickém pobřeží úplně zamilovala do místních vín a teď jsem trochu ztracená. Dosud jsem se na Adriatickém pobřeží soustředila hlavně na pláže a jídlo, ale když jsem letos zkoušela vína z jedné maličké vinice nedaleko jednoho menšího ostrůvku, bylo to pro mě jako zjevení!

Zajímá mě, jaké máte vy zkušenosti s místními vinaři? Koupi jste se někdy na některém z ostrovů zastavili přímo u vinaře? Jsou tam lidé ochotní vás provést po jejich maličkých vinicích, nebo je to spíše turistické představení? A co třeba tipy na konkrétní vinice, kterým si opravdu věříte? Chtěla bych si příští rok koupit pár lahví, které opravdu stojí za to, a ne jen nějaké průměrné zboží ze supermarketu. ?

Také mě zajímá, jestli znáte nějaká dobrá místní vína, která se dají koupit za rozumnou cenu přímo od vinařů. Kolik byste za lahev kvalitního místního vína zaplatili? A máte nějaké oblíbené odrůdy? Už teď se těším na diskusi!
Post Reply