Něco pro všechny? Jak si vybrat správný ostrov pro svou první návštěvu Jadranu ?️

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Něco pro všechny? Jak si vybrat správný ostrov pro svou první návštěvu Jadranu ?️

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! Tomáš Novotný tady, a musím říct, že letos jsem si párkrát vyslechl otázku "Kterou střední část Dalmácie si máme vybrat na dovolenou?" a uvědomil jsem si, že to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Mám za sebou už pět cest do Chorvatska a vždycky jsem zvolil jiný ostrov, takže bych rád sdílel své pozorování. Není totiž jedno, jestli jdete s rodinou s malými dětmi, chcete dovolenou plnou zábavy, nebo hledáte klidný odpočinek a přírodní krásy ?

Moje poslední zkušenost byla velmi zajímavá – loni jsem trávil čas jak na populárnějších místech, tak i na těch opravdu klidných koutech. Objevil jsem, že třeba v září, kdy už není vrchol sezóny, je voda pořád kouzelně teplá, ceny jsou výrazně nižší a lidí je podstatně méně. Zároveň jsem si všiml, že volba mezi ostrovem na severu versus na jihu Středozemního moře dělá obrovský rozdíl – jak pro délku cesty tam, tak pro počasí a charakter místa. Právě teď zvažuji, kam se vrátit příští rok.

Jak vy na tom jste? Máte nějaký "svůj" ostrov, kam se vždycky vracíte? Nebo hledáte tipy, kam zkusit něco nového? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a doporučení – co se vám v Chorvatsku líbilo, kde jste se cítili nejlíp? ?
Post Reply