Ahoj všichni milovníci Jaderského moře! ? Chci vás poprosit o radu. Letos jsem byla poprvé na ostrově Lopud (u Dubrovníku) a jsem z něj úplně nadšená! Je tam takový klid a autentičnost, jakou už v jiných populárních místech nenacházím. Nejezdí tam přibližně 500 aut, takže si přijde člověk jako v úplně jiném světě. Pláže jsou nádherné, zejména Šunj se svou písčitou částí, a ceny v místních hospůdkách jsou rozumné.
Ale teď mě zajímá: má někdo z vás zkušenosti s dalšími menšími ostrovy na této straně Jaderského moře? Myslím teď na místa jako Šipan nebo Koločep – jsou tam podobně autentické zážitky, nebo je Lopud opravdu něco speciálního? ? Zvažuji, že bych příští rok zkusila něco podobného, ale ráda bych věděla, jestli se tam plavba z Dubrovníku vyplatí, jaké jsou tam služby (obchody, restaurace) a jestli se tam dá strávit i víc dní, či jde spíš o jednodenní výlet.
Budou mě zajímat i vaše tipy! Co je váš největší favorit mezi těmito menšími ostrovy? Kde jste měli nejlepší zážitek a proč byste tam zase jeli? Nechme se inspirovat, my milovníci tohoto kousku ráje! ?
Proč byste měli vyzkoušet ostrov Lopud? Opravdu stojí za to?
-
Eva Kopecká