Kterou sezónu na Jadranu byste doporučili? Září nebo červen – kde je lepší poměr počasí a cen?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Kterou sezónu na Jadranu byste doporučili? Září nebo červen – kde je lepší poměr počasí a cen?

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Už několik let pravidelně jezdím na Jadran a letos si lámu hlavu, kdy se tam vypravit. Minulý rok jsem byl v červnu a bylo to krásné, ale hrozně moc lidí a ceny byly šílené – pronájem apartmánu stál dvojnásobek než teď na podzim. Letos jsem uvažoval, že pojedu raději v září, kdy by mělo být ještě teplé moře, méně turistů a ceny by měly být rozumnější.

Zajímá mě ale vaše zkušenost – jak dlouho je vlastně moře v září ještě pořádně teplé na koupání? A je opravdu takový rozdíl v počtu lidí? Vím, že v září už nejezdí rodiny s dětmi kvůli škole, ale nejsem si jistý, jestli se tam neválí letní turisté ze střední Evropy. Nějakou dobu jsem už také zvažoval květen, kdy prý bývá hezký čas – není tak horko jako v červnu a červenci, a přece jen se tam dá koupal. Ale má to háček – je tam vůbec dost slunečních dní? ?

Dejte mi vědět, co vám fungovalo! Která sezóna se vám osvědčila nejvíc? Kdyby měl někdo konkrétní zkušenost s pobytem v září, rád bych slyšel, jak se vám líbilo. Děkuji předem za tipy!
Post Reply