Ahoj všichni! ? Jana vás zdraví z Brna, ale duší jsem vlastně už dávno na Adriatickém moři. Letos jsem se rozhodla vyzkoušet cestování v dubnu a musím říct, že to bylo naprosto překvapivé! Všichni mi říkali, že je ještě moc brzy, že voda bude studená a že nevím, co dělám. Jenže já se s tím nespokojila a jela jsem se na vlastní kůži podívat, jak je na jaře opravdu.
Byla jsem týden v Makarské s přáteli a je to úplně jiné než v létě! ? Voda sice není teplá na to, abyste se tam koupal dlouho bez neoprenu, ale pláže jsou krásně čisté, prázdné a vůbec nejste v davu jako v červenci. Restaurace byly otevřené, místní lidé byli přátelštější, a co víc – ceny jsou skvělé. Snídani s výhledem jsme platili téměř za nic. Počasí bylo většinou slunečné, jen jeden den pršelo, ale to se počítá. Plus v dubnu je krásně zeleně všude, příroda se probouzí a není tam teplo jako později.
Chci se vás zeptat: máte s dubnovou Adriatidou také hezké zkušenosti? Uvažoval by někdo z vás o podobné cestě? Myslím si, že se to opravdu vyplácí a řada lidí si to pořádně neuvědomuje. Zajímalo by mě, jak jste to měli vy na jaře s počasím nebo ubytováním. ?
Stojí opravdu za to jezdit na Jadran v dubnu? Moje zkušenost s jarním obdobím
-
Jana Procházková