Stojí za to jet na Jadran v listopadu? Moje překvapení z podzimu

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Stojí za to jet na Jadran v listopadu? Moje překvapení z podzimu

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Tomáš tady. Letos jsem se rozhodl zkusit něco jiného – místo tradičního léta jsem se vydal na Jadranské moře až v listopadu. Upřímně řečeno, čekal jsem, že bude smutno, chladně a všechno zavřené. Jak jsem se mýlil! Pláže byly prakticky prázdné, moře stále rozdávalo svou teplotu kolem 18-19 stupňů, a co je nejlepší – téměř vůbec žádné davy turistů. Užíval jsem si procházky po pobřeží v klidu, který v červenci neznám.

Co mě opravdu překvapilo, je, že všechny moje oblíbené restaurace byly otevřené. Konečně jsem si mohl sednout k večeři bez čekání a místní obsluha měla čas si opravdu povídat. Jedl jsem skvělé ryby, osminožce a domácí speciality za ceny, které jsou v letní sezoně jen sen. ? Ubytování bylo také výrazně levnější – pronajal jsem si nádherný apartmán s výhledem na moře za cenu, která by v květnu znamenala něco skromného na okraji vesnice.

Otázka pro vás: má někdo zkušenost s jižnějšími částmi pobřeží (třeba kousek kolem ostrova Vis nebo dále na jih) v říjnu nebo listopadu? Zajímá mě, jestli jsou tam podmínky podobné, nebo je tam ještě hůř s počasím. Zvažuji, že bych tam příští rok vyzkoušel prodloužený pobyt. Jaké máte vy zkušenosti s podzimem na Jadranu? ☀️
Post Reply