Ahoj všichni! ? Jana vás zdraví z České republiky, kde už zase prší a já se motám po domě a vzpomínám na moře. Letošní léto jsem strávila v Chorvatsku a musím přiznat, že jsem byla trochu zklamaná davem turistů zejména v srpnu. Byla jsem na několika „doporučovaných" plážích, které byly jako směnárny – lidí přeplnění, žádný klid. Teď se ptám: máte nějaké osvědčené tipy na pláže, které jsou v hlavní sezóně pořád ještě relativně příjemné? Nebo jsem měla jet raději už v červnu?
Co mě zajímá hlavně – jsou ty placené pláže (těch s občerstvením a lehátky) vskutku méně přeplněné? V květnu jsem byla v jedné maličké zátočce u Opatije a byla tam krása, ale v létě by to tam bylo asi stejné jako všude jinde. Mám pocit, že klíč je znát ta správná místa a být tam v té správné době. ?
Kdybyste měli nějaké konkrétní pláže, které byste doporučili i v letních měsících – ať už na pevnině nebo na kterémkoli z těch nádherných ostrovů – tak prosím napište! Chci si příští rok plánovat lépe. Stojí za to někam jet dál od Splitu nebo Dubrovníku? Nebo je to jen marná snaha a hlavní sezóna je hlavní sezóna všude? ?️