Pěší túry po pobřeží – kde se vám nejvíce líbilo a kolik času to zabere?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Markéta Jirásková

Pěší túry po pobřeží – kde se vám nejvíce líbilo a kolik času to zabere?

Post by Markéta Jirásková »

Ahoj všichni! ? Letos jsem zjistila, že při své zamilovanosti na Jadranské moře jsem úplně zanedbávala pěší túry po přímořských stezkách. Vždycky jsem jen ležela na pláži nebo se motala po městech, ale minulý červen jsem si vzala čtyři dny a rozhodla se vyzkoušet túry po horské části poblíž pobřeží. Byla jsem očarovaná! Zkušenosti, které jsem tam měla, byly naprosto jiné než při klasické dovolené. Nyní bych ráda zjistila, které trasy byste mi doporučili na příští výlet.

Nejdůležitější otázka: jak dlouhý čas byste počítali na průměrně správnou túru, když chci vidět i krajinu okolo, pamatovat si to, neuspěchat se? Zajímá mě, zda se vyplatí koupit si průvodce nebo stačí internet a mapa na telefonu. A co vybavení – co všechno byste si vzali? Já jsem měla klasický batoh s pitným režimem, ale viděla jsem tam i lidi s trekkingovými holemi a profesionálnějším vybavením.

Také mě zajímá, jak jsou tyto trasy náročné v létě, když je velké horko. Jeli byste raději na jaře či na podzim? ? Jaké konkrétní túry byste mi doporučili pro někoho, kdo má průměrnou kondici a chce strávit jeden týden okolím moře a zároveň poznat i hornatější oblasti? Děkuju za tipy a těšim se na vaše zkušenosti!
Post Reply