Ahoj všichni! ? Už jsem na Adriatickém pobřeží byl párkrát a pořád si nejsem úplně jistý, jak poznat opravdu dobrou hospodu od typické turistické pasti. Letos jsem si všiml, že v některých místních krčmách na vedlejších ulicích podávali fantastické ryby a ústřice za poloviční cenu než v restauracích dva bloky vedle přímo u moře. Koukal jsem, jak tam sedí místní důchodci a tito pánové evidentně věděli, co dělají! ?
Chtěl bych se vás zeptat – jaké máte zkušenosti? Máte třeba nějaké osvědčené tipy, jak najít ty opravdu autentické hospůdky, kde se vaří se citem a ne jen na počet turistů? Jestli jedete někam poprvé, je to docela hazard. Někdy to vyjde skvěle, ale někdy se ocitne na talíři podprůměrná omáčka za předraženou cenu a turistické okázalosti. Zajímalo by mě, jestli máte ty své osobní seznamy takových míst v různých částech, nebo si je vždycky najdete při chůzi po městě.
Pár rad bych vás chtěl i sám požádat – příští léto plánuju s kamarády nějakou tu méně známou destinaci v těch vnitřních částech, ne jen hned u pobřeží. Věřím, že tam budou ještě autentičtější restaurace a lepší ceny. Co vy – máte zkušenost s hospodami dál od moře? Oplatí se tam zajít? ?️
Místní hospody versus turistické restaurace – kde se opravdu jí nejlépe a za rozumné peníze?
-
Petr Horáček