Která přímořská městečka na Jadranu si opravdu zaslouží návštěvu a proč?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Lucie Dvořáčková

Která přímořská městečka na Jadranu si opravdu zaslouží návštěvu a proč?

Post by Lucie Dvořáčková »

Ahoj všem milovníkům Chorvatska! ? Letos jsem strávila několik týdnů na pobřeží a začala jsem si všímat, že skoro všichni turisti jezdí do stejných míst – Dubrovník, Rovinj, Split. To jsou samozřejmě nádherná místa, ale přemýšlím, jestli tam není teď už moc davů. Narazila jsem totiž na pár menších městeček, která mě ohromila a byla tam naprostá většina jen místních obyvatel. Atmosféra byla úplně jiná – klidnější, autentičtější.

Zajímalo by mě, která podceňovaná přímořská městečka byste doporučili právě vám? Třeba taková, kde je ten pravý jadranský nádech, dobrá lokální gastronomie a kde si člověk užije moře bez toho, aby se tam cítil jako na trhu. Máte někdo tip na nějaký klenot, kterého nenavštěvují davy? ? Já osobně jsem absolutně padla pro jedno malé místečko mezi Dalmatskou Riviérou a nikomu o něm zatím nemluvím – až se mi podaří tam znovu vrátit a malinko jsem zvědavá, jestli si to nezkazí právě sdílením na internetu!

Určitě vás zajímá, proč se všichni zálibě těch populárních destinací a kudy bych sama jela namísto nějakého stereotypního pobíhání? Ráda bych uslyšela vaše tipy! ?
Post Reply