Malé ostrovy versus velké – kde se opravdu vyplatí strávit týden?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Tomáš Novotný

Malé ostrovy versus velké – kde se opravdu vyplatí strávit týden?

Post by Tomáš Novotný »

Ahoj všichni! ? Už jsem na Středozemním moři byl několikrát a vždycky si vybírám mezi známými velkými místy nebo se ztrácím na nějakém menším ostrůvku. Letos jsem měl štěstí a strávil jsem týden na tichém ostrůvku s pouhými dvěma malými vesnickými přístavy, a byla to neskutečná změna oproti předchozím létům, kdy jsem jezdil do větších středisek.

Mě zajímá, jak to vidíte vy – stojí vůbec za to se namáhat s menšími ostrovy, když je tam méně služeb, horší spojení a omezená nabídka restaurací? Nebo naopak – je to právě ta autenticita a klid, který vás na Středozemní moře táhne? ? Já osobně jsem zjistil, že se tam cítím daleko svobodnější a místní jsou nesmírně přátelští. Cenově to není ani tak dražší, jak jsem čekal.

Rád bych slyšel vaše tipy – které menší ostrovy či vesničky vám připadají opravdu stojící za to? A je vůbec reálné tam prožít kvalitní dovolenou bez toho, aby vám chyběla pohodlnost velkých měst? Díky za rady! ?️
Post Reply