Ahoj všichni! ? Poslední dobou mě trápí jedna věc – při své poslední návštěvě v červenci jsem narazila na takové vedro, že jsem skoro nemohla ani procházet po kamenných uličkách. Slunce pálilo neúprosně, a i když moře bylo krásné, chyběly mi chvíle, kdy by člověk zvládl aspoň trochu prozkoumávat okolí bez toho, aby se cítil jako smaženice. ?
Zajímá mě vaše názory – zjistila jsem totiž, že červenec a srpen nejsou zrovna ideální na aktivnější poznávání malebných městeček a horských vesnic v zázemí pobřeží. Většina lidí mi říká, že jsou to nejlepší měsíce, ale já vidím hlavně zástup turistů a neúnosné teploty. Letos jsem tak uvažuju o tom, jestli bych se nepokoušela o červen, ale řekla bych, že by to mohlo být už přeplné.
Máte nějaké zkušenosti s tím, jak si během těch největších veder na Jaderském moři počínat? Jak se vám daří cestovat v té době? Nebo vám to spíš vůbec nevadí a říkáte si, že jsou to přece prázdniny? Rád slyším i tipy, jak si ty dny lépe užít – třeba kam se schovat před sluncem nebo jaké aktivity jsou vhodnější v parných hodinách. Děkuji za vaše rady! ?
Letní vedra na Jadranu – jak se vám daří je zvládat? Máte osvědčené triky?
-
Eva Kopecká