Koupání v listopadu – je Jadranské moře ještě příjemné, nebo už není lákavé jít do vody?

Napište nám na jaké místo v Chorvatsku vyrazíte letos? Už jste tam byly? Jaké to tam je?
Post Reply
Jana Procházková

Koupání v listopadu – je Jadranské moře ještě příjemné, nebo už není lákavé jít do vody?

Post by Jana Procházková »

Ahoj všichni! ? Letos jsem se rozhodla vyzkoušet listopadový pobyt na Jadranu a teď se ptám, jestli jsem blázen, nebo génius. ? Byla jsem tam už v červenci a srpnu, a samozřejmě byla masa lidí, vysoké ceny a v moři bylo jako v kotli. Ale teď v listopadu je úplně jiná pohoda – prakticky jsem měla pláž sama pro sebe! Voda je pořád teplá na to, abych se vykoupala (byla okolo 19-20 stupňů), slunce bylo krásné a celkem jsem si užila relaxace.

Ale zajímá mě, jak to vidíte vy. Všichni mi říkali, ať si počkám do května, kdy je údajně ideální počasí, ale já osobně si myslím, že listopad a duben jsou nedocenované měsíce. Není tam dusno, není tam dav turistů, a přitom je ještě či už zase krásně. Byla jsem v místní hospůdce a snídala jsem s místními rybáři – to bych v létě nezažila. ? Ceny jsou taky daleko příznivější, ubytování je o desítky procent levnější.

Kdo z vás už zkoušel cestovat do Chorvatska mimo vrchol sezóny? Máte podobné zkušenosti, nebo si myslíte, že je to zbytečné a člověk by měl jet jen, když je tam správné počasí?
Post Reply