Ahoj všichni! ? Jsem Ondřej a už jsem v Chorvatsku byl vícekrát, ale pořád se tam rád vracím. Tentokrát jsme s rodinou objevili několik nádherných zákoutí, která nejsou tak přeplácnutá jako Dubrovník nebo Split, a říkám si, jestli to znáte i vy.
Konkrétně mě fascinuje ta část mezi Zarestem a Novigradem – jsou tam malá městečka s úzkou promenádou přímo u moře, kde si můžete sednout do hospůdky a koukat na západ slunce bez davu turistů. Loni jsem strávil celé odpoledne jen tak sedět na kamenité pláži u jedné vesničky a koukal na špinavě tyrkysové moře. Místní jsou tam úžasní – babička mi bez okolků doporučila, kde koupit nejlepší místní ryby! ?
Chtěl bych vás zeptat – víte vy o dalších podobných místech, kam by člověk jel spíš na klidnější dovolenou bez davu lidí? Naopak se také ptám – pokud tam jezdíte, nejste skeptičtí, že se to všechno objeví a za pár let bude stejně přeplácnuto jako všude jinde? Co si o tom myslíte? Sdílejte svoje tipy! ?
Která nejkrásnější místa podél pobřeží se nacházejí mimo hlavní turistické trasy?
-
Ondřej Marek